LED RASVJETA – DELTA PETROL

LED rasvjeta predstavlja novi tip rasvjete koji donosi brojne prednosti.

Samo ime govori da su izvor svjetlosti LED diode nove generacije, High Power SMD LED diode koje razvijaju snage preko 2W i 200lm. Pošto su karakteristike LED diode trajnost i pouzdanost, takve su i obilježja LED rasvjete.

OBILJEŽJA LED RASVJETE:

Manja potrošnja energije

LED svjetiljke imaju minimalno 60 % manju potrošnju električne energije od usporedivih svjetiljki drugih tehnologija. Efikasnost LED svjetiljki je daleko veća od bilo koje druge tehnologije, kako u diodama tako i u napajanju. Emisija infracrvenog zračenja tj. nepotrebne topline u okoliš je minimalna. Vrlo povoljan faktor snage, 0,95-0,99. Primjer: LED žarulja 8W daje više svjetlosti od 75W žarulje s žarnom niti.

Dulji vijek trajanja

Životni vijek LED rasvjete je dulji od 50 000 sati. Same LED diode trajati i preko 100000 sati no napajanje je prvo na kojem se za 50 000 h mogu vidjeti problemi.

Kvalitetnija svjetlost

Svjetlost emitirana iz LED dioda ne sadrži infracrveni i ultraljubičasti spektar koji je štetan za oči i kožu. Nema neprimjetnog titranja koje umara oči koje je karakteristika većine postojećih svjetlosnih tehnologija. LED rasvjetna tijela mogu doći u nekoliko nijansi bijele:

•Hladna bijela – toplina svjetlosti 6000 K
•Prirodna bijela – toplina svjetlosti 4000 K
•Topla bijela – toplina svjetlosti 3000 K

Ove nijanse se razlikuju po valnim dužinama i frekvencijama. Svaka vrsta bijele svjetlosti ima vlastitu učestalu uporabu:

•Hladna bijela je učestala u poslovnim prostorima kako bi se maksimizirala osvjetljenost
•Topla i prirodna bijela se najviše koriste u prostorima za koje zelimo da budu vizualno atraktivni

Ekološka prihvatljivost

LED svjetiljke je proizvod koji pomaže očuvanju okoliša zbog svoje smanjene potrošnje električne energije. Pri njihovoj proizvodnji nisu korišteni potencijalno štetni elementi za okoliš kao što je živa koja se koristi kod fluo cijevi. Svjetlosno zagađenje kod vanjskog tipa LED rasvjete je smanjeno na minimum. Emisija CO2 je 50% manja nego kod drugih vrsta rasvjete.

Scroll to Top